>

Magen blev en bebis

Jag tänkte skriva något om hur annorlunda och snurrigt men härligt och underbart livet är nu men läste ett så klockrent inlägg om mammabubblan som beskrev precis hur det känns. På den här fina bloggen som jag precis har börjat läsa.




Fullträff! Precis så är det! Jag lever liksom NU hela tiden. Vad perplex jag brukade vara över nyblivna mammor som efter att ha fått barn verkade ha bytts ut mot aliens som inte längre kunde hålla konversationer och hela tiden hade något lojt och frånvarande i blicken om man inte pratade om barn vill säga då hela de sken upp. Vet inte hur ofta jag ställde frågan "Vad gör man hela dagarna när man är mammaledig, blir man inte uttråkad?" och fick svar som "nääe, vi går upp, jag äter, bebis äter, vi leker lite, sover, äter, tar en promenad, äter, sover och sedan kommer pappan hem från jobbet och så är dagen slut".

Haha, inte förstod jag att tiden rinner iväg. Att man lever i ett parallellt universum där tidsbegreppet har fått en annan innebörd, där allt tar ganska lång tid och allt får ta den tid det tar. Där man kan tillbringa en underbar timme på skötbordet med att bara tvätta, skojsa, byta blöja och sätta på kläder på sin bebis. Där man lullar runt och är lite dum men lycklig. ♥

36+3 - ett helt liv sedan

Jag har börjat läsa mammabloggar. Eller, egentligen började jag redan lite under graviditeten för att ta reda på vad vår bebis skulle behöva i form av kläder och annat. Att läsa en mammablogg som ligger en eller ett par månader före är ett otroligt bra sätt att hela tiden ha lite koll på framtiden och se vad som händer härnäst. Den här resan är så speciell och jag läser så mycket bra, vackert och klokt som hjälper oss att förbereda oss både praktiskt och mentalt. Så, jag gör ett försök och slänger in mitt bidrag till mammabloggvärlden genom att återuppliva lionea.blogg.se, nu med lite nytt fokus.

♥♥♥

Blev lite nostalgisk idag och läste igenom vad jag skrev i min lilla anteckningsbok mot slutet av graviditeten. Ler för mig själv och blir varm i hjärtat. Tänk att magen blev en gosig bebis, vår fina Saga som nu ligger utsträckt på min mage och sover. Livet är allt bra fantastiskt.

36+3. Tycker magen är så fin nu, verkligen en riktigt rund och spänd gravidmage med världens finaste innehåll. Älskar att M kan lägga örat mot magen och lyssna på ditt hjärta varje kväll innan vi somnar och återskapa takten med fingret så att jag också kan höra ditt hjärta slå. Trum trum trum...  Hör Bara Hur Ditt Hjärta Bultar I Mig.

Har tänkt att vi nog kommer att gå över tiden men senaste dagarna har jag fått en känsla av att Baby börjar bli redo att komma ut, att han/hon börjar tycka att det känns lite trångt. Det har varit extra mysigt senaste veckan, Baby fyller verkligen ut min mage nu, känns så nära. Fina fina du. Jag har ju skämtat om att föräldralediga mammor verkar bli lite crazy och att det inte är så konstigt med tanke på att de är hemma och bara pratar med en bebis hela dagarna. Jag har redan börjat!

Försökte tillverka en böjd lyssningsanordning av toalettrullar och hushållsrullar idag för att lyssna på Babys hjärtslag. M tyckte det var jättekul när han såg min anordning. Tyvärr funkade det inte. Jag vill också lyssna! Antar att jag kan unna M det privilegiet dock med tanke på allt jag får uppleva som han inte får.


 




Blogg om livet, bebis, mammaledighet, foto, prylar och konsumtion