>

Filtdjungeln

Innan Saga föddes googlade jag vad bebisar har på sig och behöver. Vad gjorde folk innan internet liksom?  Jag förstod snabbt att filtar var bra att ha. Vadå tyckte M, vi har ju filtar. Nehej förklarade jag lite viktigt, bebisar behöver egna flltar. Små filtar. Väl i affären blev jag dock lite ställd, vad många filtar det fanns, i alla möjliga material. Vilken djungel. En filtdjungel, vem hade kunnat tro det?

♥♥♥

Idag har Saga sju filtar + fyra snuttefiltar. Minst fem är nästan alltid med i vagnen. Overkill? Ja det kan man tro, men de används flitigt.

4 bomullstrikåfiltar
1 fleecefilt
1 gallerfilt
1 tjockare lek-/picknickfilt som vi fick i present
3 snutten
1 elefantsnuttedinglis

Bomullstrikåfiltar
har vi två lite billigare från Lindex som var jättebra i början men som har blivit lite konstiga efter ett antal tvättar samt är lite små nu när Saga är större. I retrospekt kan jag rekommendera att satsa på t.ex. Polarn O. Pyrets dyrare filtar som vi nu har två av. De är av jättefin kvalitet, lite större och gosiga. Bomullstrikåfiltar har varit oumbärliga för oss och användes istället för kläder nästan hela BB-vistelsen. Används nu som underlakan i lilla sängen, lek-/sprattel-/träningsmatta och sol-/vindskydd på vagnen (med glipor på sidorna så klart). Skyddar både bebis från otrevliga underlag och fräscha underlag från bebis.


Bomullstrikåfiltar från Lindex och PO.P


Gallerfilt och liten fleecefilt används som täcke både i sängen och i vagnen. Gallerfilten går fint att andas genom om den råkar komma över ansiktet, vilket är bra för oroliga mamma- och pappahjärtan. Och om det är kallt, fleecefilten ovanpå men lite längre ned.

Snutten används som handduk, på axeln, under amning och som snuttefilt. Den absorberar bra, är tunn och lätt att greppa. Mumsig tycker Saga. Kommer i flerpack. Vi tar en ny ren varje dag. Grymt bra!

Elefanten äts och kramas det på en del också men det kanske mest är mamma som tycker att det ser mysigt och tryggt ut när den är fastklämd under armen och lägger dit den hela tiden när det är mys- eller sovdags.



Filtar från NG Celairic Original, Baby Dan, Snutten.se och Teddykompaniet


Picknickfilt från Designtorget

Dessutom använder vi vanliga filtar som lekfiltar och "extramadrass" i vagnen. Kort och gott, ska ni köpa något till en nyfödd bebis och inte vet vad, köp en filt. Det behövs alltid.



Kommentarer
Postat av: Erika - I Väntans Tider

Det är en djungel verkligen!

Postat av: Maria mamma till Tilde och Minnah

Låter som nån som tycker om filtar :)

Vi har en del filtar hemma vi med. Tilde vår snart treåring ha fem filtar och tre av dom är snutte filtar som hon inte kan vara utan.

sen ha Minnah tre men bara en snutte som hon inte heller kan vara utan.

Gillar du filtar finns de fillt grupper på facebook.

2011-10-17 @ 12:16:30
URL: http://mariaenliten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback